25 Aralık 2012 Salı

İnternetten Bedava Müzik Dinlemenin Başka Bir Yolu


Uzun bir süre kullandığım "hem Last.fm üyeliğime scroblama yapsın, hem de internet üzerinden şarkıyı indirmeden çalsın" uygulamam Chrome tarayacısının fevkalade eklentisi Last Fm Free Music Player idi. 

Fakat birkaç aydır ülkemize "normal şartlar altında" hizmeti olmayan Spotify'ı kullanıyorum. Bu programla Album, Sanatçı, Şarkı aratabiliyor, kendi listelerinizi oluşturabiliyorsunuz ya da başkalarının listelerine abone olarak dinleyebiliyorsunuz. Abone olmanın esprisi, liste sahibi listeyi güncelledikçe sizin bu değişiklikleri görebilmeniz.

Normal şartlar altında ülkemize hizmet vermeyen Spotify bir Facebook üyeliğini de gerektiyor. Benim gibi Facebook kullanmayan arkadaşlar sahte bir hesap açarak Spoitify'ı kullanabilirler. Lakin önce ülkemizi değiştirmemiz gerekiyor...

Bunun için en iyi çözüm bence TunnelBear isimli program. HotspotShield'a göre daha kullanışlı olan bu program bize İngiltere (UK) ve Amerika (US) arasında bir seçim yapmamızı sağlıyor ve IP adresimizi değiştirirken bu kararımıza göre hareket ediyor.

Ücretsiz üye olabildiğimiz TunnelBear'ın ücretsiz kullanım kotası aylık 500MB civarında ki bu kota üyelik gibi işlemler için fazlasıyla yeterli, hemen ağzınızı yüzünüzü ekşitmeyin...

Spotify kullanabilmek için öncelikle TunnelBear'ı açıp ülkemizi USA olarak seçiyor ve programı çalıştırıyoruz. Akabinde http://www.spotify.com adresine girip varsa Facebook hesabımızla bir kayıt işlemi gerçekleştiriyoruz, ardından sayfadan programı indirip kuruyor ve buna da Facebook ile giriş yapıyoruz.

Program oldukça kullanışlı fakat kotalı internet kullanıcıları için faydasından çok zararı dokunacaktır elbet. Last.fm scroblama özelliğine de Edit > Preferences (Ctrl + P) yoluyla ulaşıp aktive edebilirsiniz.

Arz ederim!


3 yorum:

  1. tesadüfen bu postunu gördüm. amerika'dan döndüğümden beri spotify'ı kullanamıyordum. hemen tunnelbear'ı indirip deniyorum. teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şunu da belirtmek isterim, Spotify'ı açmadan önce TunnelBear'i aktive etmen ve Spotify seni ABD sınırlarında zannedince TunnelBear'i kapatman yeterli. Bu sana 14 günlük kullanım sağlıyor, her 2 haftada bir bunu tekrarlaman yeter de artar :)

      Sil
  2. Deezer artık Türkiye'de tavsiye edelim. - weartbeat.com

    YanıtlaSil

Konuyla ilgili fikrinizi beyan etmek için lütfen ilgili alanları doldurunuz.